2e maand in het ziekenhuis

Augustus

Maandag 31 juli t/m zondag 6 augustus De doktoren zijn er uit Rutger wordt in een keer geopereerd aan zijn hart en aan zijn luchtpijp. De datum wordt maandag 7 augustus. De kinderchirurg dit ziekenhuis komt dan samen met de kindercardiochirurg van het harten ziekenhuis hem opereren in het harten ziekenhuis. Vrijdag wordt Rutger overgeplaatst naar de IC in het harten ziekenhuis. Zaterdag gaan we logeren in het Ronald Mc Donald (RMD) huis. Het is wel even wennen in een andere omgeving, we hebben zelfs een beetje heimwee naar het Universitair ziekenhuis. Het RMD huis is net een hotel we hebben een hele mooie slaapkamer met een heerlijk bed. Dat kunnen we echt wel gebruiken. Sander gaat ook mee en krijgt een eigen bedje (ook al slaapt hij tussen ons in) We moeten zelf voor ons eten zorgen en houden onze eigen kamer schoon maar voor de rest is allemaal gezorgd. Ze hebben een hele mooie tuin met vijver, een speel kamer en een tv kamer. De keuken is immens groot waar alle gezinnen zelf eten kunnen koken. Het meeste van de tijd zijn we natuurlijk bij Rutger, en Sander heeft weer een bedje naast Rutger gekregen om overdag in te slapen.
Maandag 7 augustus Om 9:00 uur mag Anneke Rutger naar de OK brengen. We hebben de dokteren van het universitair ziekenhuis op de gang zien lopen dus dat moet goed gaan. De kindercardiochirurg heeft uitleg gegeven over de hart operatie en vertelde dat ze een bandje om zijn longslag ader aanbrengen om zodoende de hoge bloeddruk in zijn longen weg te halen. Tevens drukt hij ons nog even op de feiten dat het ook wel eens mis kan gaan omdat de ze niet kunnen voorspellen hoe het hart zal gaan reageren op een grotere bloeddruk. Tevens is uit vorige echo's gebleken dat zij linker hartkamer onder ontwikkeld is. Je snapt het al de spanning was om te snijden. We zijn van narigheid maar gaan proberen te slapen in het RMD huis. Om 12:00 uur krijgen we telefoon. Rutger is terug op de IC…… Snel in de kleren en als een speer weer naar Rutger. Het is niet te geloven maar hij licht er weer heerlijk bij. Oké 12 pompen, een drain, een kateter, een arterielijn en de beademing reken we maar even niet mee. Deze zullen in de loop van de tijd ook wel weer verdwijnen. De kindercardiochirurg meld dat de operatie goed en snel is verlopen en dat uit de eerste metingen het hartje het heel goed doet. Wel blijft hij even op de IC om Rutger in de gaten te houden. De verpleging is druk in de weer en heeft niet eens tijd om te eten en dan ook nog een stel nerveuze ouders om je heen draaien is niet echt bevorderlijk voor het humeur. Maar dat nemen we haar helemaal niet kwalijk en stellen voor om eten op te halen.
Woensdag 9 augustus Het is maar goed dat ik het boodschappen lijstje was vergeten want terwijl ik de gang uit loop en weer terug loop krijgt Anneke te horen dat Rutger MORGEN weer terug gaat naar het Universitair ziekenhuis. Ik geloof mijn oren niet en vraag het nog maar een keer of het echt waar is. En ja hoor het gaat zo goed dat de hart medicatie steeds minder wordt en dat de meeste problemen meer te verwachten zijn in de luchtpijp dan in het hart. Dus snel alles opruimen in het RMD, (ook al is het er niet vies)
Donderdag 10 augustus weer terug in het Universitair ziekenhuis en een kamer geboekt in het RMD bij dit ziekenhuis. De kindercardioloog kijkt nog even snel zijn hartje na met een echo en is uitermate tevreden. Wel is hij wat afgevallen en dus wordt er snel meer vocht toegediend.
Zaterdag 10 augustus Niet belangrijk maar toch leuk. Rene heeft de nieuwe bus opgehaald want tja de bus moet vol. Een dilemma is ontstaan moeten we nu een domeinnaam aanvragen als www.debusisvol.nl of wordt het www.2plus1is4.nl Wel we zien het wel. Tevens zijn we weer thuis gaan slapen.
Maandag 14 augustus Rutger mag van de beademing, en krijgt weer een snorretje. Echt blij zijn we niet en dinsdag blijkt dat er een ziekenhuis bacterie in Rutger zit. Het voordeel van een bacterie ten opzicht van een virus is dat een bacterie met antibiotica aangevallen kan worden. Maar de bacterie heeft wel een hersenvlies ontsteking veroorzaakt. Om 1:30 uur zijn we maar weer terug gegaan naar het RMD.
Dinsdag 15 augustus Het blijkt een nare ziekenhuis bacterie te zijn maar gelukkig heeft het beestje nu een naam en kunnen ze de antibiotica nog beter afstemmen. Wel krijgen we een barrière verpleging wat inhoud dat al het verplegend personeel wie in aanraking komt met Rutger handschoen, een mondkapje en een schort moet dragen om verdere verspreiding op de IC te voorkomen.
Vrijdag 18 augustus Rutger gaat goed, hij krijgt soms plas pillen en de voedingen worden steeds meer. Ook zijn we gestart met het voeden van een fles. Het gaat langzaam en is voor hem erg vermoeiend maar het worden steeds grotere hoeveelheden. Ook wordt Rutger overgeplaatst naar een "gewone" afdeling. Hier is het erg druk en ook hier moeten we weer even wennen aan een andere manier van verplegen.
Maandag 21 augustus t/m zondag 27 augustus We voelen ons al weer op ons gemak en kennen de verpleging steeds beter. Rutger mag soms aan de borst. Niet om te groeien maar gewoon omdat het lekker is. Jeroen en Menno gaan een paar dagen met Opa en Oma krol op vakantie dus die redden zich wel even.

Home