De opvang van Jeroen en Menno

De eerste 10 dagen na de bevalling en in kritieke periodes van Rutger hebben opa en oma Jeroen en Menno opgevangen.
De reden hiervoor was dat oma oppasoma is ten tijden dat Anneke werkte. De kinderen hebben dan ook een slaapkamer en speelgoed bij opa en oma. De opvoeding die opa en oma geven is een afspiegeling van hoe wij omgaan met de kinderen. Natuurlijk verwennen opa's en oma's hun kleinkinderen meer, daar zijn het ook opa's en oma's voor.Maar voor de kinderen maakt het dus niet veel uit of ze nu bij opa en oma zijn of bij ons.
Doordat Anneke de eerste 10 dagen haar kraam zorg in het ziekenhuis mocht "uitzitten" was het ook fijn om de kinderen onder te brengen in een vertrouwde omgeving. Opa en oma namen de kinderen zo vaak mogelijk mee naar het ziekenhuis en probeerde daarbij de normale dingen van hun kinderleven gewoon door te laten gaan. Ze gingen dus ook gewoon naar school en speelde net zo veel met vriendjes als daarvoor. Ook hebben ze de kinderen meegenomen op vakantie met de caravan in Nederland. Daarbij was ik veel bij Anneke, Rutger en Sander. En 's avonds ging ik naar opa en oma om bij te kletsen en de plannen voor de volgende dag door te nemen en sliep dan thuis en ging de volgende dag dan weer naar het ziekenhuis.
…ťn keer werden we 's avonds om 23:00 uur gebeld met de mededeling dat Rutger een bacteriŽle besmetting had opgelopen wat o.a. resulteerde in een hersenvlies ontsteking. Wij zijn toen samen met Sander toch weer naar Rutger gegaan en hebben die week in het Ronald Mac Donald huis geslapen. We hebben toen echter niet de kinderen wakker gemaakt en zijn opa en oma in ons bed gaan slapen. Toen zij eenmaal wakker werden en er achter kwamen dat wij bij Rutger waren en in het RMD sliepen. Was het vertrouwen in ons een beetje gekrengd. Wij hebben de kinderen toen uitgelegd waarom we dat hadden gedaan en hebben toen plechtig beloofd dat we hun in het vervolg wakker zouden maken als we plotseling weg zouden gaan.
Ook paste oma op als wij in het ziekenhuis waren en bijvoorbeeld 's middags niet de kinderen van school konden halen.

Home