Overleg met de doktoren

In een overleg met het hoofd van de kinderintensivecare, chirurg en verpleger kwamen we tot de conclusie dat Rutger dood ziek was. Hij was de hele nacht en ochtend aan het "spoken" en de verplegers moesten alle zeilen bij zetten om Rutger onder controle te houden. Er waren geen reserves meer alles wat maar gedaan kon worden werd gedaan. De beademing was 100% en de hart medicijnen waren op hun top. Rutger was aan het vechten tegen de bierkaai.
De dunne darm was voor 4/5 deel verwijderd waardoor voor de rest van zijn leven afhankelijk van infuusvoeding, een herseninfarct waardoor de rechterkant van zijn lichaam verlamt was, een hart afwijking met nog een riskante operatie te gaan en bloedstolsels in zijn lichaam. Een optelsom die voor hem gewoonweg te zwaar is. Een "gezond" heeft al moeite met een van die afwijkingen, laat staan allemaal.
Wat moet je doen wat kan je doen en wat is goed voor Rutger. Emotioneel en rationeel zijn de keuzes zwaar. Eigenlijk zijn de keuzes al gemaakt Rutger is aan het dood gaan. Rest ons nog om hem in zijn laatste fase volledige te steunen. Medisch en maatschappelijk. Als ouders sta je met de rug tegen de muur je één droom valt in duigen. O mannetje wat heb je gevochten en wat oneerlijk dat je op deze manier kapot gemaakt wordt.
De keuze is al gemaakt, we gaan Rutger terminaal helpen in zijn laatste strijd.

Home