Rouw verwerking

Zoals je al door heb is het maken van deze homepage een soort van rouw verwerking. Ik vindt het fijn om met mensen te praten over Rutger maar soms heb je even geen zin. Met deze homepage hoop ik een hoop mensen te kunnen "vertellen" wat er allemaal gebeurt is. En heb ik het gevoel dat ik alle gedachten in mijn hoofd aan het ordenen ben.
Eigenlijk zijn we aan het opruimen, we hebben het huis opgeruimd, de spullen van Rutger in een kist op zijn kamer gezet, de tuin opgeruimd (er was al een jaar niks aan gedaan) en verder nog wat andere dingen. Door dit opruimen heb je even wat afleiding en heb je ook het gevoel dat je alles weer zelf in de hand hebt. In het ziekenhuis leef je van dag tot dag of van moment tot moment en hierdoor heb je helemaal geen grip op je eigen situatie. Door nu eindelijk zelf thuis dingen aan te pakken krijg je dat vertrouwde gevoel weer terug. Ook al loop je twee keer naar de schuur om de tuinslang op te halen en bij de derde keer dan ook daadwerkelijk de tuinslang mee neemt.
Samen hebben we zo veel meegemaakt zo veel zelfs dat het voor omstanders ook moeilijk is om precies te weten wat er allemaal in ons omgaat. Hierdoor zijn we eigenlijk op elkaar aangewezen in onze rouwverwerking. Sommige dingen doen we met vrienden en familie. Maar vaak ben je meer aan het uitleggen hoe het ging dan dat je daadwerkelijk een bepaald onderwerp uitdiept. We hebben gelukkig nog contact met mensen die ook op de intensive care vechten of hebben gevochten. Zij hebben de zelfde dingen meegemaakt en hierdoor kunnen we makkelijker met elkaar onze gevoelens vertellen.
Dit houd natuurlijk niet in dat we dan niet met andere mensen deze gevoelens willen delen. Als ik het idee heb dat mensen echt ge´nteresseerd en weloverwogen hun gedachten onder woorden proberen te brengen, dan vind ik dat nooit kwetsend en ben alleen maar blij dat ze zo met ons willen praten.
We gaan vaak naar Rutger toe, thuis hebben we soms een opgejaagd gevoel en als we dan bij Rutger zijn dan is het daar zo lekker stil dat we er rustig van worden.

Home