Foto's maken

Ik ben een hobby fotograaf en probeer momenten vast te leggen met een beetje oog voor details. Zo fotografeer ik de kinderen vaak van dichtbij en tegelijkertijd van veraf. Ik fotografeer ook vaak één rolletje helemaal vol om de jongens mooi op de foto te zetten. Vaak maak ik meerdere foto's. Zodoende heb ik foto's voor in hun en in ons eigen album. Tevens kunnen de opa's en oma's ook een foto krijgen. Meestal zoeken we de mooiste uit voor aan de muur. Dit alles geeft mij en Anneke een lekker gevoel, de tijd gaat zo snel voor je het weet dan zitten ze alweer op school en ben je vergeten hoe het ook al weer was.
Voor de verwerking van het ziekenhuis gebeuren maken we ook veel foto's, van de verpleging, van Rutger, van het bezoek enzovoort. Alle foto's zitten in één album van Rutger zodat hij later kon zien wat er allemaal gebeurt was in zijn turbulente leven. Nu hij er niet meer is gebruiken we zijn album meer voor ons zelf, de jongens en onze omgeving.
Anneke heeft een zakdagboekje gekocht en heeft daarin ook foto's geplakt van bepaalde momenten. Ze heeft daarbij soms wat tekst en uitleg bijgeschreven, meer als geheugensteuntje. Dit boekje hadden we altijd bij ons en zodoende konden we bijvoorbeeld in het Ronald Mac Donald huis aan andere mensen laten zien wie Rutger nou werkelijk was.
Als tip geef ik je eigenlijk mee koop een goede camera maak veel foto's schroom niet het zijn jouw momenten. Plak ze in een mooi album en geniet er later nog eens van. En of het nou nare of mooie momenten zijn het maakt niet uit. De prijzen zijn tegenwoordig zo goedkoop dat zelfs de foto's die ontwikkeld en afgedrukt zijn bij de kruidenier niet onder doen voor de kwaliteit van een vak fotograaf.
(Zoek je een foto toestel en heb je advies nodig mail me, ik kan je zeker helpen.)

Home